ویتامین های موجود در مغز بادام
8 آیتم از مهم ترین خاصیت بادام و مواد مفید آن
مواد پرخاصیت جان دار در بادام
سازمان طعام و داروی ایالات متحده (FDA) بادام را به جهت داشتن مواد پرخاصیت بسیار، در فهرست خوراکیهای سرشار از مواد پرخاصیت قرار داده میباشد. بادام تحت عنوان سلامتترین و مغذیترین آجیل فارغ از کلسترول در عالم شناخته گردیدهاست.
خاصیت بادام ناشی از تنوع مواد مفید آن میباشد به نحوی که مصرف 100 گرم بادام 575 کیلوکالری انرژی، مقدار قابل قبولی فیبر (12 گرم)، واحد سنجش بسیار خیر از ویتامین E (26 میلیگرم)، چربی تام (45 گرم)، پروتئین (21 گرم)، پتاسیم (670 میلیگرم)، منیزیم (270 میلیگرم)، فسفر (485 میلیگرم)، کلسیم (265 میلیگرم) و آهن (3.5 میلیگرم) را برای تن مهیا مینماید. ولی این مقادیر نسبت به سیرتکامل بادام و شیوه ایفا پژوهش میتوانند تغییرات جزئی داشته باشند. به عنوان مثال معیار چربی بادام در برخی مطالعات، تا 50 گرم هم مذکور میباشد. ولی این عدد نگرانکننده وجود ندارد؛ بادام دارنده مقدار پاره ای چربی اشباع بوده البته در عین حالا دربردارنده مواد مفید محافظ بخش اعظمی نیز میباشد. مثلا مهم ترین این مواد میقدرت به لیست ذیل اشاره نمود:
کربوهیدرات: معیار مجموع کربوهیدرات جانور در 100 گرم بادام، 21.6 گرم میباشد که نسبتاًً 4.4 گرم آن به صورت قند میباشد. از آن جایی که ترازو قند جانور در بادام کمتر از 5 گرم در هر 100 گرم میباشد، طبق قوانین اتحادیه اروپا، در مجموعه مواد غذایی با قند تحت قرار میگیرد. همینطور بادام ضمن قند، دربردارنده 0.7 گرم نشاسته نیز است.
پروتئین: بین آجیلها، بادام منبع نسبتاً خیر و خوبی برای تأمین پروتئین کیفیت عالی میباشد و همه اسیدهای آمینه ضروری را دارااست. یکی مغز بادام دربردارنده 0.25 گرم پروتئین میباشد. عمده اسیدهای آمینه بادام، آسپارتیک اسید، گلوتامیک اسید و آرژنین میباشند. پروتئین ذخیره مهم بادام نیز آماندین یا این که آلموندین میباشد که بیشتراز 70 درصد از تمام محتوای پروتئین محلول را مشتمل بر میگردد.
فیبر غذایی: ضوابط اتحادیه اروپا بادام را جزو غذاهای با فیبر بالا به اکانت میآورد؛ به این دلیل که مصرف 100 گرم بادام، مقدار 12.5 گرم از فیبر مایحتاج تن را آماده مینماید. به عبارت دیگر یک وعده 28 تا 30 گرمی بادام، 14 درصد از نیاز روزمره تن به فیبر را تأمین مینماید.
لیپیدها (چربیها): بادام منبعی بسیار بی نیاز از چربیها به شمار میرود. درصد چربی تمام بادام 45 تا 50 گرم در هر 100 گرم میباشد. با وجود این که بادام سرشار از لیپید میباشد البته مصرف آن به جهت وجود درصد بالایی از اسیدهای چرب تکغیراشباع و در ادامه آن اسیدهای چرب چندغیراشباع، اثر گذار میباشد. بادام نادرترین واحد سنجش چربی اشباعگردیده را دربین همه مغزها دارااست. افزون بر آن، تک تک 62 درصد اسیدهای چرب تکغیراشباع و 24 درصد اسیدهای چرب چندغیراشباع، محتوای چربی مغز بادام را تشکیل میدهند.
ویتامینها: بادام منبع بسیار نیکی برای تأمین ویتامین E (25.6 میلیگرم در هر 100 گرم) و کولین (52 میلیگرم در هر 100 گرم) میباشد. خلال این، بادام دربردارنده B کمپلکس نیز بوده، البته فاقد ویتامینهای C، D و K میباشد.
مواد معدنی: بادام منبعی بسیار بی نیاز از کلسیم (264 میلیگرم در هر 100 گرم) و منیزیم (268 میلیگرم در هر 100 گرم) میباشد. بادام سرشار از پتاسیم و مقدار یه خرده سدیم بوده و همینطور دربردارنده مقادیر ناچیزی از سلنیوم نیز است.
مواد شیمیایی گیاهی (فیتوکمیکالها): بادام دربردارنده یکسری مواد مفید گیاهی (فیتونوترینت) و اسیدهای فنولیک میباشد. ضمن این، بادام همچون بقیه آجیلهای درختی فاقد کلسترول غذایی بوده ولی دربردارنده فیتواسترولهای بهسری میباشد. فیتواسترولها ترکیباتی میباشند که جذب کلسترول را محصور کرده و در سود، معیار کلسترول خون را در اختیار گرفتن مینمایند. برخی از فیتوکمیکالهای معمول که در بادام یافت می گردند عبارتاند از پروتوکاتچیک اسید، متیلکوئرستین، کاتچین، پارا هیدروکسی بنزوئیک اسید، اسید وانیلیک، فلاونوئیدها، رزوراترول و کامفرول. این فیتوکمیکالها با مهار مسیرهای مولکولی مرتبط، می توانند اثرات گوناگونی را علیه سرطان، دیابت، چاقی، بیماریهای تخریبی عصبی، بیماریهای قلبی-عروقی و کبدی داشته باشند.
بادام دربردارنده چندین مواد مفید گیاهی (فیتونوترینت) و اسیدهای فنولیک میباشد.
خاصیت بادام برای تندستی بشر
سازمان طعام و داروی ایالات متحده (FDA) بادام را تحت عنوان یک خوراکی سودمند برای بیماران در گیر به کلسترول خون بالا، معرفی نموده است به این دلیل که اسیدهای چرب بی نیاز بادام، واحد سنجش کلسترول را در تن تهیه و تنظیم مینمایند. خلال این، انجمن قلب ایالات متحده نیز مصرف بادام را به عده ای که در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی میباشند، پیشنهاد مینماید، به این دلیل که بادام دربردارنده صدها ماده شیمیایی گیاهی (فیتوکمیکال) میباشد که برای پیشگیری از بیماریهای قلبی موءثر میباشند. خلال این بادام در قبال دیابت نوع 2 و بعضی از اشکال سرطان نیز مؤثر میباشد. به غیر از این مورد ها، بعضی دیگر از خاصیت بادام برای تندستی آدم عبارتاند از:
1) کاهش کلسترول از خاصیت بادام
مصرف بادام تأثیرات مثبتی بر سطح ها لیپوپروتئین در تن دارااست. کاهش چربی خون مقصود اول در معالجه بیماریهای قلبی-عروقی میباشد. بالا بودن نسبت اسیدهای چرب غیراشباع به اسیدهای چرب اشباع در بادام، سبب ساز تولید تغییرات مناسب در اسیدهای چرب تن میخواهد شد. آرژنین یک کدام از دیگر از اجزای تشکیلدهنده بادام میباشد که در کاهش قند خون کوشش مؤثری داراست. این اسید آمینه شبه ضروری، تاثیر کاهندهای بر واحد سنجش کلسترول داراست. همینطور، پژوهش ها اثبات کرده که مصرف بادام میتواند به صورت قابل توجهی LDL را که به عنوان کلسترول بد شناخته میگردد، کم کند و در عین اکنون HDL یا این که به عبارتی کلسترول عالی را محافظت نماید. مواد پرخاصیت بادام مانند فیبر و فیتواسترولها، نقش اساسی را در کاهش کلسترول بد (LDL) جاری ساختن مینمایند.
2) خاصیت بادام برای در دست گرفتن دیابت و کاهش قند خون
آجیلها دارنده مقدار مقداری کربوهیدرات بوده ولی چربیهای سلامت، پروتئین و فیبر بالایی داراهستند. این زمینه سبب ساز میگردد که آجیلها موردای خوب برای اشخاص دچار به دیابت باشند. از سایر مزایای بادام میقدرت به بالا بودن واحد سنجش منیزیم در آن، اشاره کرد. منیزیم ماده معدنی میباشد که در بیش تر از 300 روند تن برای مثال در اختیار گرفتن قند خون نقش داراست. اینک ترازو مصرف روزمره پیشنهادگردیده (RDI) منیزیم در رژیم غذایی 310 الی 420 میلیگرم میباشد. 150 میلیگرم بادام میتواند حدوداً نیمی از این میزان را تأمین نماید. نکته دیدنی دقت اینجاست که 25 تا 38 درصد از اشخاص در گیر به دیابت نوع 2 مبتلا کمبود منیزیم می باشند. برطرف کردن این کمبود منیزیم به صورت قابل توجهی سبب کاهش سطح قند خون و افزایش عملکرد انسولین میخواهد شد.
3) خاصیت بادام برای در اختیار گرفتن وزن تن
چاقی مفرط و اضافه وزن تهدیدی میباشد که تخت گاز در جامعه در حالا ارتقاء بوده و اشتباهات زیادی را نیز درپی داراست. غذاهای سرشار از انرژی مانند آجیلها، میتوانند تحت عنوان بخشی از راهکار کاهش وزن در حیث گرفته شوند. به دلیل آن که خواص در اختیار گرفتن وزن به وسیله بادام به جهت جایگزین شدن تأمین انرژی از بادام بهمکان بقیه غذاها، خواص سیرکنندگی بادام و احتمال ضعیف سوءجذب چربی از بادام میباشد.