مشخصات مغز بادام تازه چیست؟
شناخت با اشکال بادام
گونه های بادام درختی
در کشور ایران، سه نوع بادام بیشتر از کلیه کاشته میگردد که عبارتاند از:
• بادام سنگی
• بادام مامایی
• بادام منقا (بادام پوستکاغذی)
درپی با اشکال متعدد بادام درختی آشنا خواهید شد. این سه نوع، از گونه های شیرین بادام می باشند.
بادام سنگی
almonds-in-shell
بادام سنگی همانگونه که از نامش پیداست، پوست محکم و رنج داراست که بسیار مقاوم میباشد و چهت نیل به مغز آن می بایست از وسیلهای مثل سنگ بهره برد. قالب این بادام با دست شکسته نمیشود و همین قضیه سبب میگردد ارتفاع قدمت بادام سنگی زیاد باشد. مغز بادام سنگی از گونه های شیرین بادام میباشد و به طور نپخته، برشته یا این که نمکی در اشکال آجیل استعمال می شود. بادام سنگی خلال مصرف خوراکی در صنعت های دارویی نیز به کار گیری می گردد.
بادام سنگی دارنده مقادیر متعددی از اجزای پروبیوتیک میباشد که به هضم طعام، کاهش اسید معده، معالجه معده درد و تندرست دستگاه گوارش و روده یاری مینماید. این بادام دارنده مواد پرخاصیت برای موی برای مثال اسیدهای چرب غیراشباع و ویتامینهای B2، B1، D، A و B6 بوده و موجب نرمی و تقویت گیسو می گردد. بادام سنگی مقادیر متعددی از فسفر دارااست و برای تقویت استخوانهای نوزاد و نوپا بسیار اثرگذار میباشد. بادام سنگی دارنده منگنز، مس و ریبوفلاوین بوده و موجب ارتقا انرژی در نوزاد و نوپا میشود. بادام سنگی برای تقویت سیستم ایمنی تن فوقالعاده بهتر کار مینماید.
بادام مامایی از گونه های بادام شیرین میباشد که قالب آن نسبت به گونه های دیگر بادام نازکخیس میباشد. یکی از دیگر از مختصات این نوع بادام جفت بودن مغز درون قالب میباشد. بهاین مضمون که مغز آن در بخش اعظمی از موردها جفت یا این که دوقلو (دارنده دو مغز و دو قالب) میباشد. از این نوع بادام در صنعت های غذایی به طور پودر و ضمن یا این که در آجیل به صورت ناپخته و نمکی به کار گیری می گردد. همینطور بادام مامایی به جهت داشتن چربی در ایجاد اشکال اسباب و اثاث آرایشی و بهداشتی و صابون خانگی کاربرد دارااست.
بادام مامایی سبب ساز تقویت خاطر و پیشگیری از فراموشی می شود. مصرف بادام مامایی به صورتی که آسیاب گردیده باشد و با آب و عسل ادغام گردد که اصطلاحاً به آن شیر بادام نامیده میگردد، برای تقویت قوای جسمانی بسیار اثر گذار میباشد و در بهبود ایرادات عصبی و بیخوابی نقش مفیدی داراست. شیر بادام به جهت مقادیر قابل توجهی از کلسیم، برای معالجه پوکی استخوان به کار گیری میگردد. مصرف شیر بادام برای زنان آبستن موثر میباشد، به دلیل آن که منجر استحکام استخوانهای جنین میگردد.
هماینگونه مصرف بادام مامایی برای مردان نیز خاصیت متعددی دارااست و هورمونهای مردانه را تقویت مینماید. مصرف این بادام برای اشخاص میانسال و سالمند برای پرهیز از درد و خطاها مفاصلی و کمردردهای شدید پیشنهاد گردیدهاست. بادام مامایی به جهت داشتن گونه های ویتامینها سبب ساز زیبایی پوست و موی نیز می گردد.
بادام منقا یا این که پوستکاغذی یک کدام از گونه های دوستداشتنی بادام میباشد که قالب چوبی آن دقیق و آسیب پذیر میباشد و به آسانی و با دست شکسته میگردد. به همین برهان، این بادام به بادام پوستکاغذی دارای شهرت میباشد. بادام منقا یکیاز دیدنیترین اشکال بادام شیرین در جمهوری اسلامی ایران میباشد و به طور نپخته، برشته یا این که نمکی در اشکال آجیل استعمال می شود.
این نوع بادام، رطوبت موردنیاز پوست تن را مراقبت مینماید و منجر آبرسانی خوب به پوست میگردد. با مصرف بادام منقا به جهت وجود چربیهای غیر اشباع در آن، چربی پوست در اختیار گرفتن گردیده و جوشهای سرسیاه از در بین خواهند رفت.
این بادام، منجر پیشرفت در عملکرد مغز بوده و گردش خون را بالا می برد. بادام منقا قند خون را تهیه و تنظیم کرده و بازدارنده از چاقی و اضافه وزن میشود. این نوع از بادام در کاهش کلسترول تأثیر دارااست و به جهت داشتن آهن، به معالجه معدودخونی، امداد مینماید. تقویت سیستم ایمنی تن، ارتقا استحکام استخوانها، کاهش خطر ابتلا به سرطان، برطرف کردن جراحت روده و کاهش التهاب معده از سایر خاصیت این بادام میباشد. بادام منقا به جهت داشتن ویتامین E و اسیدهای چرب، خواص ضد پیری دارااست و به قابل انعطاف شدن پوست و کاهش چروکهای آن امداد مینماید.
بادام کوهی اشکال مختلفی دارااست که در جمهوری اسلامی ایران میرویند و مغز کلیه آنها تلخ بوده و قابل مصرف نیستند. از میوه این درخت، به طور بی واسطه به کارگیری نمیشود، زیرا طعم بسیار تلخی داراست. این بادام بیشتر در تهیه و تنظیم روغن یا این که پماد کاربرد داراست. چنانچه که بادام کوهی را طی مراحلی شیرین نمایند، قابل میل کردن میگردد.
خاصیت بادام کوهی
بادام کوهی به صورت روغن یا این که پماد برای معالجه اکثری از بیماریها آیتم استعمال قرار می گیرد. مغز بادام کوهی بهشکل طبیعی تلخ میباشد ولی با استعمال از طریق شیرین کردن بادام کوهی، تلخی آن را میگیرند و شیرنش مینمایند. از بادام کوهی شیرین گردیده بهتیتر تنقلات به کارگیری میگردد و بادام کوهی تلخ برای خاصیت درمانی آن به شغل میرود. مغز بادام کوهی شیرین گردیده برای معالجه بیماریهایی مثل آسیب روده و مثانه یا این که معالجه اسهال کاربرد دارااست. روغن مغز بادام کوهی مانند روغن بادام تلخ، برای دردهای مفاصل و کمر اثرگذار میباشد.
فواید بادام
فواید بادام و مزه بهتر آن سبب ساز می گردد در رژیم غذایی اکثری از اشخاص استعمال شود. بادام برای دندان اثر گذار میباشد؛ به رفع یبوست امداد مینماید و مزایای متعددی برای سالم مغز، سالم قلب و تهیه سطح کلسترول تن دارااست.
کاربردهای بادام در شیرینیپزی بسیار زیاد میباشد. از گونه های بادام میقدرت برای تنظیم شیرینیهای بادامی مثل: سوهان عسلی، قرابیه، کیک عسلی سیب با بادام، شیرینی قهوه و بادام، شیرینی بادام، قطاب، باقلوا و ماکارون بادام استفاده نمود. همینطور از آرد بادام نیز در شیرینیپزی به کارگیری میشود. شما میتوانید از بادام در پخت و تزئین گونه های طعام و دسر و در تهیه و تنظیم گرانولا توشه نیز استعمال فرمائید.
در صورتیکه میخواهید شلخیس باشید و هضم بادام راحتخیس گردد، می توانید آن را تر فرمایید تا قابل انعطافخیس خواهد شد. خیساندن بادام پیش از مصرف منجر میشود بادام شلخیس جویده گردیده و مواد مفید آن ریلکسخیس جذب تن گردد. حریره بادام که از خیساندن و رنده کردن بادام و ادغام کردن آن با آرد برنج و شیر تنظیم می گردد، یک غذای کمکی خوب برای نوزادان میباشد که پیشنهاد می شود از ۶ ماهگی به رژیم غذایی نوباوه اضافه گردد.
هماینگونه بادام در آشپزی اهل ایران کاربردهای فراوانی داراست. یک کدام از غذاهایی که در آن از بادام به کار گیری میشود خورشت ضمن بادام میباشد که مزه فوقالعادهای داراست. در محله ها، نوعی آش مغذی به اسم آش ترش یا این که آش اسفندی میپزند که در آن بادام بهشغل میرود. در منابع آمده که در قبل غذایی درباری وجـود داشته که مشتمل بر گوشت ران یا این که سینه گوسفند، سرکه، فلفل، زیره سبز، گشنیز کم آب، روغن، بادام و آب، سیر و بادمجان بوده و هواداران متعددی داشته میباشد.
علاوه بر بادام در شیرینپلو، کلمپلو، مرصعپلو و قیمهتقدیم بهشغل رفته و برای تزیین شلهرنگ زرد نیز به کارگیری میگردد.