طرز تهیه خورش با مغز بادام تازه
برای تهیه و تنظیم خورش با مغز بادام نو، آغاز می بایست مغز بادامها را خیسانده مغز بادام تازه و آنگاه آنانرا به همدم پیاز داغ، گوشت (گوسفند یا این که مرغ)، و چاشنیجات متفاوت تفت دهید. بهدنبال، آب به خورش اضافه گردیده و اذن میدهید تا گوشت و بادام به طور کاملً پخته شوند. در غایت، میتوانید از لیمو عمانی، زعفران، و زرشک برای مزه و رایحه خوب به کار گیری فرمائید.
مواد ما یحتاج:
گوشت: 500 گرم (گوشت گوسفند یا این که مرغ، به دلخواه)
مغز بادام نو: 1 پیمانه (حدود 150 گرم)
گوشت: 500 گرم (گوشت گوسفند یا این که مرغ، به دلخواه)
مغز بادام نو: 1 پیمانه (حدود 150 گرم)

پیاز: 2 عدد میانگین
رب گوجه خارجی: 2 قاشق غذاخوری
آب: به مقدار ما یحتاج (حدود 2-3 پیمانه)
روغن: به مقدار ما یحتاج
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار مایحتاج
لیمو عمانی: 2-3 عدد (ازروی اراده)
زعفران دمکرده: 2-3 قاشق غذاخوری (از روی اراده)
زرشک: 2-3 قاشق غذاخوری (از روی میل)
پیاز داغ: برای تزیین (ازروی میل)
امر پخت:
1. فراهمسازی بادام:
مغز بادامها را به برهه زمانی یکسری ساعت (یا این که یک شب) در آب تر نمایید تا قابل انعطاف شوند و پوست رویی آنان غیر وابسته خواهد شد. آنگاه پوست آنان را غیروابسته نمایید.
2. مهیاسازی گوشت:
گوشت را به قطعات مطلوب کوچک فرمائید.
3. تفت دادن پیاز:
پیازها را نگینی کوچک کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
4. تفت دادن گوشت و بادام:
گوشت را به پیاز داغ اضافه فرمایید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر تحول نماید. بعد از آن مغز بادامهای تر گردیده را اضافه نمائید و پاره ای دیگر تفت دهید.
5. افزودن چاشنیجات:
رب گوجه خارجی، زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه فرمایید و تفت دهید تا خامی رب گرفته گردد.
6. پخت خورش:
آب جوش به مواد اضافه فرمائید و حرارت را نادر فرمائید. درب قابلمه را ببندید و اذن دهید تا گوشت و بادام به طور کاملً بپزند و خورش جا بیفتد (حدود 1-2 ساعت).
7. افزودن ادویهها (از روی اراده):
در حالتی که از لیمو عمانی، زعفران و زرشک به کارگیری میکنید، در نیم ساعت انتها پخت آنان را اضافه فرمایید.
8. سرو:
خورش را با پیاز داغ تزیین فرمایید و همدم با برنج سرو فرمائید.
نکات:
برای مزه عالی می توانید از روغن حیوانی یا این که ترکیبی از روغن حیوانی و مایع به کار گیری فرمایید.
در صورتیکه از لیمو عمانی به کارگیری می کنید، پیش از افزودن آن را یکسری دقیقه در آب جوش تر نمایید تا تلخی آن گرفته گردد.
برای خوشرنگخیس شدن خورش، می توانید از زعفران دمکرده به کار گیری فرمایید.
زرشک را می توانید با مقداری شکر تفت دهید تا مزه بهتری پیدا نماید.
افزودن پاره ای گلاب در انتهای پخت خورش، بو دلپذیری به آن میبخشد.